Montuur materiaal

Hieronder vindt u een toelichting op de materialen die veelal worden gebruikt bij de zonnebrillen die wij leveren.


Acetaat

Acetaat is een kunststof dat veel wordt gebruikt voor de productie van zonnebrillen. Het is een materiaal dat kan worden opgebouwd uit verschillende lagen, waardoor het mogelijk is om een uniek gelaagd montuur vervaardigen. De pasvorm van een zonnebril van acetaat is goed aan te passen aan het hoofd van de gebruiker.

Doordat Acetaat een natuurlijk materiaal is heeft het een zeer mooie glans en is het hypo-allergeen.


Propionaat

Propionaat is een lichtgewicht kunststof dat veel wordt toegepast bij zonnebrillen, wegens de hypo-allergene eigenschappen en het lichte gewicht een ideaal materiaal voor een hoog draagcomfort.


Optyl

Optyl is een kunststof dat middels een gepatenteerd proces wordt vervaardigd. Het betreft een kunststof dat 20% lichter is dan acetaat en bestaat uit slechts 1 laag. De gelaagdheid die bij acetaat mogelijk is, is daarom bij Optyl niet te realiseren. Optyl heeft een zogeheten "geheugeneffect" en zal zich vormen naar het hoofd van de gebruiker. Daarnaast is optyl anti-allergeen.


Metaal

Metaal is een materiaal dat veel wordt gebruikt bij de welbekende pilotenbrillen en is goed te vormen naar het hoofd van de gebruiker van de bril.


Titanium

Titanium is een zeer lichtgewicht en sterke metaalsoort. Hierdoor kunnen brillen die zijn vervaardigd uit titanium worden gemaakt uit zeer weinig materiaal om zo het gewicht nog lager te houden. Titanium is een metaalsoort dat anti-allergeen is en dus zeer geschikt voor het dragen op de huid.

Powered By OpenCart
Juleye © 2021
Supported by Codeinspires