Filter
Wissen
Categorieën
Stijl
Kleur
Materiaal
Lenskleur
Lenstype
Lensmateriaal


 

Gucci Zonnebrillen

Aantal weergegeven:
Sorteer op:
Gucci GG-1605
€250,00 €159,00
SAVE 36%
Gucci GG-2593
€210,00 €139,00
SAVE 34%
Gucci GG-2935
€210,00 €139,00
SAVE 34%
Gucci GG-3062
€250,00 €159,00
SAVE 36%

Gucci, opgericht in 1921 door Guccio Gucci, is een van de namen binnen de Italiaanse couture die bij menigeen tot de verbeelding spreekt. Geïnspireerd door de luxueze bagage waar de jonge Guccio de meer welgestelde mens mee zag lopen tijdens zijn werk bij luxe hotels in onder andere Londen en Parijs besloot hij zijn eigen accessoire en couturemerk te beginnen.

 

De passie voor detail en kwaliteit die hij had ontwikkeld in de loop der jaren kon hij perfect tot uiting brengen in de ontwerpen van zijn producten. En om deze details helemaal tot hun recht te laten komen had hij een besluit genomen: handwerk is en blijft belangrijk, ondanks de mogelijkheden tot verdere automatisering behield hij zijn geloof in vakmanschap.

 

Het oorspronkelijk in Florence gevestigde Gucci werd door meer en meer grote namen in onder andere de filmindustrie opgemerkt, vele beroemdheden poseerden graag met de fijn gemaakte accessoires van het merk. Dit betekende voor Gucci dan ook dat een uitbreiding naar onder andere Amerika onoverkoomlijk was, in 1953 werd daar dan ook hun eerste office geopend. 

 

In 1964 werd het iconische "double-G" logo geïntroduceerd, dat tegenwoordig nog steeds een zeer kenmerkend detail is voor veel van hun producten. Het logo wordt op vele manieren in de producten verwerkt, zo vormt het bijvoorbeeld de gesp van riempjes op schoenen. En in enkele van hun zonnebrillen is het logo de basis van het scharnier, waardoor het scharnier niet meer wordt gezien als een los element maar een integraal onderdeel van het ontwerp. Een perfecte illustratie van het feit dat oog voor detail nog steeds een van de kenmerkende eigenschappen is van hun producten.

 

Dit oog voor detail vinden we daarnaast nog op veel verschillende manieren terug, enkele voorbeelden van prachtige details in hun zonnebrillen zijn onder andere het gebruik van verschillende materialen in een montuur. En zoals eerder genoemd, het integreren van bijvoorbeeld het scharnier van de zonnebril in het ontwerp. Het mag dus wel duidelijk zijn dat de zonnebrillen van Gucci zich kenmerken door vakmanschap en subtiele, onderscheidende touches waardoor het geheel zeer fijn aanvoelt en de hoge kwaliteits standaard direct zichtbaar is. Het is dan ook niet zonder reden dat alle zonnebrillen nog steeds in Italië worden vervaardigd.

 

De zonnebrillen collectie kenmerkt zich door een uiteenlopende selectie van monturen die variëren van de traditionele aviator pilotenbril tot opvallende oversized modellen. Alle ontwerpen van weten op een prachtige manier de vorm van het gezicht te complementeren, iets wat een zonnebril hoort te doen, maar wat zeer moeilijk is om te bereiken met een ontwerp en een aspect dat ware kennis vereist.

 

Bekijk hier onze selectie heren zonnebrillen: www.juleye.nl/Gucci-Heren-Zonnebrillen
Bekijk hier onze selectie dames zonnebrillen: www.juleye.nl/Gucci-Dames-Zonnebrillen
Officiële website: www.gucci.com

Powered By OpenCart
Juleye © 2022
Supported by Codeinspires